Biz geçmişten geleceğe kurulmuş bir köprüyüz.
Biz 1915’te canlarını feda eden kahraman Türk askerinin torunlarıyız.
Biz Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Cevat Paşa’yız.
Biz Çanakkale’yiz.
Biz ÇSATT’ız.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrenci topluluklarından biri olan ÇSATT, 18 Nisan 2003 tarihinde bir avuç gönüllü öğrencinin girişimiyle kuruldu. 2003 yılında Çanakkale’ye yolu düşen her bireyin gönlüne Çanakkale ruhundan bir parça da olsa bırakmak için çalışmalarını başlattı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında günümüze kadar 1915 ruhunu yaşatmak için çok emek verdi vermeye de devam ediyor.
Biz ÇSATT ‘ız.
ÇSATT kurulduğu ilk günden bugüne kadar kapısını çalan her öğrenciye bu topraklarda yazılan şanlı Çanakkale destanını anlatmak, yaşatmak, öğretmekle de kalmıyor. Kendi memleketlerinden, ailelerinden uzakta olan Çanakkale’ye öğrenim görmeye gelmiş öğrenciler için bir yuva, yeri geldiğinde bir aile oluyor. Topluluk üyeleri topluluk odasında kaynayan çay eşliğinde tarihini anlıyor, yediden yetmişe her bireye Çanakkale ruhunu unutturmamak adına projeler üretiyor, etkinlikler planlıyor. Tıpkı geçmişte atalarının, dedelerinin muharebe sırasında birlik olup düşman kuvvetlerine karşı durdukları gibi ÇSATT üyeleri de birlik ve beraberlik içinde birlikte öğreniyor ve birbirlerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor.
Çanakkale’de, vatanı için kanının son damlasına kadar mücadele eden nice isimsiz kahramanı, onları gözünde yaş, dillerinde dua ile cepheye gönderen geride kalanları, 1915 Çanakkale’sini üniversite gençliğine, Çanakkale halkına anlatmak, hissettirmek için topluluğumuz her dönem aktif çalışmalar yapıyor. Yıl boyunca belirli tarihler ve aralıklarla düzenlenen etkinliklerle ÇSATT amaç ve hedeflerine ulaşıyor.
Tanışma kahvaltılarıyla öğrenciler hem toplulukla hem diğer öğrenci arkadaşlarla hem de Çanakkale ile tanışıyor. Dönem başlarında yapılan genel üye toplantılarıyla topluluk hakkında detaylı bilgiler ediniyor, sorumluluklarının farkına varıyor. Şehitlik ziyaretleri ile birlikte bu topraklar için toprağa düşmüş ecdadını öğreniyor ve 1915’teki Çanakkale’yi bütün hücreleriyle hissediyor. Araştırma gezileri sayesinde Çanakkale muharebelerinin 18 Mart’tan ibaret olmadığının bilincine erişiyor. Şiir dinletileri ve tiyatrolar aracılığıyla bazen bir asker bazen de oğlunu cepheye göndermiş bir ana rolüne bürünüyor. Onları unutmamanın, unutturmamanın önemini Çanakkale halkına anlatıyor. Bizlerden yaşça küçük öğrenci kardeşlerimize Çanakkale ruhunu aşılamak için ilkokul, ortaokul ve liselerde fotoğraf sergileri açıyor. Düzenlenen konferanslar, sempozyumlar ve basılan dergiler, kitaplar ile her daim akademik bilgilerini canlı tutuyor. Her bir etkinlik topluluk üyesi öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanıyor ve gönüllü olarak büyük bir gururla gerçekleştiriliyor.
Memleketin dört ayrı köşesinden gelmiş üniversite öğrencileri Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu’nda geçmişten bugüne ilk günkü heyecanla ve minnettarlıkla Çanakkale ruhunu, 1915’i, ecdadını anmaya ve anlatmaya devam ediyor. Eğer sen de bu ailenin bir ferdi olmak istiyorsan, seni buram buram tarih kokan topluluk odamıza bir bardak sıcacık çay içmeye davet ediyoruz.
Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğunu daha yakından tanımak isterseniz sizin için bir yazı daha bırakıyorum şuraya: https://csatt.org/amacimiz/
Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!
Instagram: https://www.instagram.com/csattorg/
Facebook: https://www.facebook.com/csattorg/
Twitter: https://twitter.com/csattorg
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2fPb7kl42umN8e2IuIeDJg
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.